Terug naar alle recepten

Zwitserse kaasfondue

Ingrediënten:

  • 400 gram Gruyère
  • 400 gram Emmentaler
  • 1 teentje knoflook
  • 4 dl witte wijn
  • 1 tl citroensap
  • 2 borrelglaasjes Kirschwasser
  • 4 tl maïzena
  • Snufje peper
  • Stokbrood

Voorbereiding

Rasp de kaas. Wrijf de fonduepan in met de knoflook. Meng de kaas met de wijn en citroensap in de fonduepan, en verwarm de kaas totdat deze is gesmolten. Roer zachtjes zodat de kaas niet gaat klonteren. Meng de Kirschwasser met de maïzena en voeg dit aan de kaasfondue toe. Breng de kaasfondue op smaak met peper. Bak en snijd het stokbrood en dip deze in de fondue.

Andere dipvariaties: – Gekookte of gebakken aardappelen – Stukjes tomaat – Verschillende soorten brood – Komkommer – Snoeptomaatjes – Nachos

Deze kaas hebben we gebruikt

Buitenlandse Kaas