Terug naar alle recepten

Winterse Ovenschotel

Ingrediënten:

  • 200 gram Daalder Exclusief
  • 100 gram Morbier
  • 500 gram rundergehakt
  • 400 gram winterpeen
  • 200 gram gemixte paddenstoelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 3 appels
  • 4 theelepels kaneel (vers)
  • 2 theelepels kruidnagel (vers)
  • 2 theelepels nootmuskaat (vers)
  • Snufje peper en zout

Nodig: Ovenschaal

Bereiding

Rasp de kaas. Verwarm de oven voor op 200 graden (grillstand). Zet een grote pan met een laagje water op het vuur. Was en snijd de winterpeen en kook de wortels in circa 9 minuten, totdat ze zacht zijn. Giet af. Hak de knoflook fijn. Snijd de gemixte paddenstoelen doormidden. Was en snijd de aubergine in plakjes. Bak de knoflook in een koekenpan. Voeg het rundergehakt toe en daarna kort de paddenstoelen en aubergine. Was en snijd de appel in partjes. Hak de kruidnagel zo fijn mogelijk en meng dit met de kaneel en nootmuskaat. Zet het vuur laag en voeg de wortel en kruiden toe. Bak de appels apart in een koekenpan. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Doe het mengsel, met de appels, in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Zet ongeveer 5 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten en goudbruin gekleurd is.

Deze kaas gebruiken we

Daalder Exclusief