Terug naar alle recepten

Traditionele Kaasfondue

Ingrediënten:

  • 500 gram Gruyère
  • 500 gram Emmentaler
  • 500 gram Comté
  • 1 teentje knoflook
  • 700 milliliter droge witte wijn
  • 80 milliliter Kirsch
  • 4 eetlepels maïzena
  • Nootmuskaat

    Nodig: Fonduepan

Bereiding

Rasp de Gruyère, Emmentaler en Comté. Wrijf de fonduepan aan de binnenzijde met (een doorgesneden) knoflook in. Breng in de fonduepan de wijn op laag vuur tot bijna aan de kook. Roer de kaas in gedeelten met een houten lepel door de warme wijn, totdat alle kaas gesmolten is. Klop in een schaal de maïzena met kirsch tot een glad geheel. Meng dit door de kaasfondue en roer het geheel goed door. Breng op smaak met nootmuskaat.

Deze kaas hebben we gebruikt

Buitenlandse Kaas