Terug naar alle recepten

Tartiflette de Savoie

Ingrediënten:

voor 4 personen

  • 500 gram Reblochon
  • 250 gram spekblokjes
  • 3 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kilo aardappelen
  • 4 takjes verse tijm
  • 100 milliliter droge witte wijn
  • Verse peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160°C en schil de aardappelen. Snijd de aardappelen in plakjes van een halve centimeter en kook ze in 10 minuten beetgaar en giet af. Snijd ondertussen de sjalotten in halve ringen en de Reblochon in dunne repen. Bak de spekblokjes goudbruin. Voeg daarna de knoflook en sjalotten hier aan toe. Meng de voorgekookte aardappelplakjes met het ui en spek-mengsel goed door elkaar. Rits daarbij een paar takjes verse tijm en voeg zwarte peper uit de molen. Schep in de ovenschaal een deel van het aardappel, ui en spek-mengsel en bekleed deze met de helft van de repen Reblochon. Giet een klein beetje wijn in de ovenschaal en leg daarover het laatste deel van het mengsel. Bedek de rest met de overgebleven repen Reblochon. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Bak de tartiflette ongeveer 30 minuten totdat de tartiflette een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Tip: Serveer met een frisse salade.

Deze kaas hebben we gebruikt

Buitenlandse Kaas