Terug naar alle recepten

Sperziebonen met Boer’n Trots

Ingrediënten:

  • 150 gram Boer’n Trots
  • 100 gram spekblokjes
  • 1/2e ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el balsamico
  • 500 gram sperziebonen
  • 120 ml water
  • 50 gram paneermeel
  • Snufje peper en zout

Nodig: Grote koekenpan, ovenschaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de Boer’n Trots. Was de sperziebonen en snijd in mooie stukken. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Bak en roer de spekblokjes, ui en knoflook in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot het spek bruin begint te worden. Voeg vervolgens de balsamico, water, zout, peper en sperziebonen toe. Zet het vuur laag en kook de sperziebonen circa 10 minuten, totdat bijna al het vocht verdampt is. Voeg een snufje zout en peper toe. Doe het mengsel in een ovenschaal en bedek met het paneermeel en de geraspte kaas. Gratineer het gerecht circa 5 minuten, zodat de kaas knapperig wordt. Serveer warm.

Tip: Lekker met gebakken aardappelpartjes en een salade van cherrytomaatjes, rucola en bosui.