Terug naar alle recepten

Salade met gebakken Roombrie

Ingrediënten:

  • 200 gram Roombrie
  • 150 gram gemengde sla
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram witte druiven
  • 8 radijsjes
  • 75 gram walnoten
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Paneermeel
  • Scheutje citroensap
  • Snufje peper en zout

Bereiding

Snijd de brie in dikke plakken. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de druiven en snoeptomaatjes doormidden. Kluts de eieren in een bakje. Doe vervolgens een laagje paneermeel in een ander bakje. Haal een stuk brie aan alle kanten goed door het geklutste eieren mengsel. Haal de brie vervolgens aan alle kanten door het paneermeel, zodat de brie helemaal bedekt is. Herhaal dit vervolgens voor alle stukjes brie. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de stukjes brie, totdat ze aan alle kanten mooi bruin zijn. Doe in een klein schaaltje 2 eetlepels olijfolie, een scheutje citroensap en een snufje peper en zout. Meng het geheel goed door elkaar. Verdeel de sla over vier borden. Verdeel daar vervolgens de radijsjes, walnoten, druiven en tomaatjes overheen. Besprenkel de salade met de sladressing van olijfolie. Bedek de salade met de gebakken stukjes brie.

Deze kaas hebben we gebruikt

Buitenlandse Kaas