Terug naar alle recepten

Romige Spaghetti

Ingrediënten:

  • 200 gram Kaas van de Boerderij Belegen
  • 360 gram spaghetti
  • 800 ml groentebouillon
  • ½ ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 prei
  • 4 takjes oregano
  • 6 el basilicum
  • 6 el boter
  • 4 el bloem
  • Snufje peper en zout

    Nodig: Hapjespan en garde

Bereiding

Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Snijd de aubergine in kleine blokjes en de prei in ringen. Hak de oregano en basilicum fijn. Rasp de Kaas van de Boerderij Belegen. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook. Voeg de aubergine, prei en oregano toe en breng op smaak met peper en zout. Laat zo’n 9 minuten op middelhoog vuur staan. Kook de spaghetti in zo’n 10 minuten en giet af. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Voeg vervolgens al roerend langzaam de groentebouillon toe en laat goed doorkoken. Doe de saus, 3/4de van de geraspte kaas, spaghetti en groentes in de pan bij elkaar en verhit kort. Garneer met de overgebleven kaas en basilicum.

Deze kaas hebben we gebruikt

Kaas van de Boerderij Belegen