Terug naar alle recepten

Polenta met blauwe kaas, lamskoteletten & rode wijnsaus

Ingrediënten:

  • 200 gram Kornblume Blauw Bio
  • 2 bouillonblokjes (kip)
  • 400 milliliter water
  • 400 milliliter melk
  • 170 gram polenta maisgries
  • 125 gram boter
  • 8 lamskoteletten
  • 1 takje rozemarijn
  • 400 milliliter rode wijn
  • 380 milliliter vleesfond
  • 2 theelepels maïzena
  • Peper en zout

Bereiding

Polenta

Breng in een grote pan het water met de melk en de bouillonblokjes aan de kook. Strooi de polenta in de pan en roer goed. Laat de polenta gaar worden in ongeveer 5 tot 10 minuten. Blijf regelmatig roeren om aanbakken te voorkomen. Snijd ondertussen de blauwe kaas in kleine stukjes. Haal de pan van het vuur en roer 50 gram boter en de blauwe kaas door de polenta.

Lamskoteletten en rode wijnsaus

Bestrooi de lamskoteletten met peper en zout en snijd de naalden van de rozemarijn fijn. Verhit in een grote koekenpan de rest van de boter en wacht tot het schuim wegtrekt. Bak de lamskoteletten in de hete boter 90 seconden aan beide kanten. Haal de lamskoteletten uit de pan en leg ze even weg onder aluminiumfolie. Draai het vuur zacht en strooi de rozemarijn in het bakvet.

Serveren

Schep de polenta in een diep bord, leg er twee lamskoteletten op en schep er wat van de rode wijnsaus over.

Deze kaas hebben we gebruikt

Buitenlandse Kaas