Schil de aardappels. Snijd de aardappels, bleekselderij, wortel en paprika in blokjes en de ui, knoflook en jalapeño’s fijn. Bak het gehakt in wat olijfolie rul en zet dit even apart. Doe 700 milliliter water in een pan en voeg de aardappelen, bleekselderij, wortel, paprika, ui, pepers, knoflook en bouillonblokjes toe. Breng het water ongeveer 10 tot 15 minuten aan de kook tot de aardappelen gaar zijn. Schenk een beetje melk in een kopje en roer de bloem erdoor tot er een papje zonder klontjes ontstaat. Doe de rest van de melk en het bloempapje bij de soep en laat dit koken. Roer tot de soep is gebonden (dit duurt een minuut of 5). Rasp de kaas en snijd de champignons in plakjes. Roer het gehakt, de kaas en de champignons door de soep en blijf roeren tot alle kaas gesmolten is en de soep warm is. Bestrooi de soep met wat peterselie en serveer met brood.