Terug naar alle recepten

Klassieke Paasquiche

Ingrediënten:

Voor 8 personen

  • 150 gram Daalder Gerijpte Geitenkaas
  • 100 gram Daalder Klassiek, geraspt
  • 1 kg verse spinazie
  • 1 theelepel plantaardige olie voor
    het invetten
  • 2 eieren
  • 200 ml room
  • 4-6 plakjes dun gesneden bacon
  • zout en peper naar smaak

    Voor het deeg

  • 75 gram bloem
  • 0,25 theelepel zout
  • 60 gram koude boter
  • 25 ml water

    Benodigdheden: Quichevorm

Bereiding

Maak het deeg door bloem en zout te mengen, boter klein te snijden, te kneden en water beetje bij beetje toe te voegen. Kneed tot een bal en laat het deeg in een plastic zak min 30 minuten rusten in de koeling. Vet de quichevorm in en bekleed met het quichedeeg en laat nog eens 30 minuten rusten. Prik wat gaatjes in het deeg.

De oven voorverwarmen op 180°C. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Laat de spinazie in een laagje kokend water snel slinken. Giet de groente af en pers er zoveel mogelijk vocht uit. Hak de spinazie fijn. Klop de eieren los in een grote kom. Roer de room, zout, peper en spinazie erdoor. Leg de plakjes bacon op het deeg in de vorm. Giet het eimengsel over het deeg en bedek de bovenkant met plakjes geitenkaas. Strooi de geraspte Daalder Klassiek erover. Bak in ongeveer 45 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin.

Deze kazen hebben we gebruikt

Daalder Klassiek

Gerijpt Hollandse Geitenkaas