Terug naar alle recepten

Kiplekkere tosti

Ingrediënten:

  • 200 gram Daalder Jong Belegen
  • 8 sneden meergranenbrood 
  • 2 avocado’s
  • 1 kipfilet
  • 200 gram verse spinazie
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie

    Nodig: Koekenpan

Bereiding: 

Schil en snijd de avocado in plakjes en schaaf de kaas. Snijd de kipfilet in reepjes en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de sneden brood aan één kant met roomboter. Verhit één eetlepel olijfolie in een koekenpan en laat de spinazie al roerend slinken. Haal de spinazie uit de pan en laat uitlekken. Breng op smaak met peper en zout. Verhit één eetlepel olijfolie in een pan en bak de kipfilet rondom bruin en gaar. Laat afkoelen. Verdeel op vier plakken brood (de kant zonder boter) de spinazie, reepjes kip, plakken kaas en avocado. Leg de andere plakken brood (de kant zonder boter) op de belegde sneden brood. Bak de tosti’s rondom goudbruin in een koekenpan. Serveer direct. 

Tip: Voor een snelle variant kun je spinazie uit de diepvries gebruiken. Laat deze ontdooien in een zeef zodat het meeste water uit de spinazie is gelopen.

 

Deze kaas hebben we gebruikt

Daalder Jong Belegen