Terug naar alle recepten

Kinderpizza

Ingrediënten:

  • 200 gram Boeren Kruidenkaas
  • 200 gram Morbier
  • 250 ml lauw water
  • 10 gram gist
  • 1 tl zout
  • 350 gram bloem
  • 3 el olijfolie
  • Tomatensaus
  • 1 gele puntpaprika
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 groene puntpaprika
  • 150 gram seranoham
  • Half blik ananas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Roer de bloem en gist door elkaar met een garde. Voeg vervolgens het water en zout toe. Kneed het mengsel tot een soepel deeg. Laat het deeg vervolgens circa 10 minuten rusten.

Rasp ondertussen de kaas en snijd de paprika en ananas in stukjes. Rol het deeg uit en leg 1/4de van het deeg op een bakplaat. Beleg het deeg met tomatensaus, ananas, seranoham en puntpaprika. Strooi vervolgens de kaas over de pizza. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met olie. Doe dit vervolgens nog 3 keer, zodat u 4 pizza’s heeft. Bak de pizza’s in 8 tot 10 minuten in het midden van de oven krokant en gaar.