Terug naar alle recepten

Kaassoesjes

Ingrediënten:

  • 150 gram Daalder Exclusief
  • 100 gram bloem, gezeefd
  • 75 gram boter in blokjes
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • Mespunt zout

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op circa 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Rasp de kaas. Breng in een pan 150 ml water met de boter en zout aan de kook. Voeg als de boter gesmolten is de bloem toe en blijf met een houten lepel roeren totdat het deeg één geheel is geworden en niet aan de bodem vastplakt. Laat het deeg afkoelen. Klop de eieren door het deeg, totdat het gaat glazen en voeg vervolgens de kaas toe. Meng het geheel goed door. Vorm van het deeg circa 40 kleine soesjes met behulp van 2 natte theelepels. Druk de pijnboompitten zachtjes op de soesjes. Doe de bakplaat in het midden van de oven en bak de soesjes in circa 10 minuten gaar. Daarna laten afkoelen.

Deze kaas hebben we gebruikt

Daalder Exclusief