Terug naar alle recepten

Kaas-zalmtaart

Ingrediënten:

  • 200 gram Kaas van de boerderij Pikant
  • 1 blik ananas
  • 1 rol bladerdeeg, ontdooid
  • 2 el olijfolie
  • 1 courgette
  • 200 gram gerookte zalm
  • 4 eieren
  • 1 beker crème fraîche (125 ml)
  • Extra: ingevette quiche- of lasagneschaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Rasp de kaas. Snijd de zalm in kleine reepjes. Snijd de ringen ananas in 4 stukken en de courgette in plakjes. Bekleed de quichevorm of lasagneschaal met het bladerdeeg. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de courgette in 3 minuten gaar. Verdeel de courgette met de stukjes ananas en zalm over het bladerdeeg. Klop de eieren los. Meng er de crème fraîche en 150 gram kaas door. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel over de ananas, zalm en courgette. Strooi de laatste kaas over de taart. Bak de taart in de oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.

Deze kaas hebben we gebruikt

Kaas van de Boerderij Pikant