Terug naar alle recepten

Kaas-paprikamuffins

Ingrediënten:

  • 75 gram Daalder Goud Mild
  • 75 gram Comté
  • 225 gram bloem, gezeefd
  • 50 gram boter, zacht
  • 225 ml melk
  • 1 rode paprika
  • 1 ei, losgeklopt
  • (Zakje) Bakpoeder
  • Mespunt zout

Benodigdheden: 12 cakevormpjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op circa 200 graden. Snijd de paprika in stukjes en rasp beide kaassoorten. Voeg de bloem, bakpoeder, de helft van de paprika en de geraspte kaas samen in een kom. Meng het geheel goed door en maak een kuiltje in het midden. Meng het ei, de boter en de melk in een andere kom. Doe dit mengsel in het kuiltje en roer totdat het beslag klonterig wordt. Stop met roeren als er geen meel meer zichtbaar is. Schep het beslag in de cakevormpjes en bestrooi de cakejes met de overgebleven paprika. Laat de muffins in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar bakken. Laat de muffins daarna afkoelen.

Deze kaas hebben we gebruikt

Goud Mild