Terug naar alle recepten

Hartige Beignets

Ingrediënten:

  • 750 gram Daalder Goud Mild
  • 10 plakken rauwe ham
  • 1 eiwit, stijfgeklopt
  • 150 gram bloem
  • 2 dl bier
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 el olie
  • Zout

Benodigdheden: Frituurpan met frituurolie

Voorbereiding

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en meng ze met bloem, zout en olie. Roer het bier erdoor en schep er daarna voorzichtig het stijf geklopte eiwit door. Het beslag is klaar. Snijd de kaas in 10 plakken van ± 1 cm dik. Haal uit de plakken kaas cirkels van 5-6 cm doorsnede en vouw om elke plak een reepje rauwe ham. Haal de kaascirkels door het beslag en frituur ze met 2-3 stuks tegelijk in enkele minuten goudgeel in frituurolie van rond de 170⁰C. Laat de beignets uitlekken op keukenpapier, zodat het overtollige vet geabsorbeerd wordt en houd ze warm in een voorverwarmde oven op 100⁰C of op een bord dat op een pan met zachtjes kokend water wordt gezet.

De hartige beignets kunt u serveren met een chili dipsausje.

Deze kaas hebben we gebruikt

Daalder Goud Mild