Terug naar alle recepten

Groente-kaastaartjes

Ingrediënten:

  • 200 gram Boeren Kruidenkaas
  • 8 snee wit casinobrood
  • 1 aubergine
  • 1 bakje champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 el tijm
  • ½ citroen
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Pers de citroen uit. Rasp de Boeren Kruidenkaas. Rooster de sneetjes brood en steek er rondjes uit met een doorsnee van ongeveer 10 cm. Leg de broodrondjes in een ingevette ovenschaal. Snijd de aubergine in 8 plakken van ongeveer
2 cm dik en bak ze bruin in de olijfolie. Bestrooi de plakken met peper en zout en een beetje citroensap. Leg de aubergineplakken op de broodrondjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de knoflook en het sjalotje klein. Bak de champignons in de olijfolie samen met het sjalotje, de knoflook, de tijm en wat peper en zout. Verdeel het champignonmengsel over de 8 taartjes. Bestrooi ieder taartje met de geraspte kruidenkaas. Zet de ovenschaal in de oven en laat de taartjes in ongeveer 15 minuten gaar worden, totdat de kaas gesmolten is.