Terug naar alle recepten

Geitenkaastaartje

Ingrediënten:

  • 200 gram Oude Geitenkaas
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 peren
  • 1 eigeel
  • 5 eetlepels honing
  • Pijnboompitjes
  • Snufje peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een ovenplateau met bakpapier. Snijd het bladerdeeg in 4 gelijke plakken en leg de plakken op het bakpapier. Schil de peer en snijd over de lengte door midden. Verwijder het klokhuis met een lepeltje. Snijd de peer helften over de lengte in dunne plakken. Leg de 4 gesneden peren op de 4 plakken bladerdeeg. Snijd de vorm van de peer in het bladerdeeg met een ruimte van circa 2 centimeter. Kluts het eigeel los en bestrijk de bladerdeeg rand rondom de peer. Snijd de kaas in plakken en verdeel de kaas tussen de plakken peer. Besprenkel met honing en bestrooi met geroosterde pijnboompitjes en een snufje peper. Bak in circa 25 minuten af.

Deze kaas hebben we gebruikt

Oude Geitenkaas