Terug naar alle recepten

Daalder Kaasfondue

Ingrediënten:

  • 240 gram Daaldammer
  • 240 gram Belegen Kaas
  • 120 gram Morbier
  • 400 ml droge witte wijn
  • teentje knoflook
  • 1 el maïzena
  • 125 cc kirsch*
  • Versgemalen witte peper
  • Om te dippen bijvoorbeeld: vers stokbrood, gekookte aardappelpartjes, kerstomaatjes, bloemkoolroosjes, voorgekookte schijfjes courgette en bleekselderij

Benodigdheden; fonduepan + houder

Bereiding

Rasp de drie kaassoorten. Wrijf de fonduepan in met het teentje knoflook en verhit hierin de witte wijn tot tegen de kook aan. Draai het vuur laag, voeg al roerende beetje bij beetje de geraspte kaas toe tot deze gesmolten is. Het kaasmengsel mag niet koken. Roer de maïzena met de kirsch (*ook te vervangen door warm water) tot een glad papje en schenk dit al roerende bij de gesmolten kaas. Breng op smaak met versgemalen witte peper. Houd het geheel nog ca. 5 minuten tegen de kook aan. Serveer de kaasfondue op tafel en houd deze warm op de houder. Lekker met stukjes brood, (evt. voorgekookte) stukjes groente en aardappel.

Tip: lekker met een frisse salade van rode ui, tomaat, olijven en komkommer.

Deze kazen hebben we gebruikt

Daaldammer

Daalder Belegen