Benodigdheden: Ronde cakevorm 23 cm ø
Bereid het witte brooddeeg volgens de verpakking met de boter en het water. Het deeg afdekken en 10 minuten laten rijzen bij kamertemperatuur. Splits 1 van de 2 eieren. Bewaar het eiwit en meng de eidooier met de geraspte kaas en het andere ei. Op een licht bebloemd oppervlak met een bebloemde deegroller het deeg uitrollen tot een rechthoek van ca. 60×15 cm. Het kaasmengsel in de lengterichting in een lange reep over het deeg verdelen. Het deeg over de kaas heen vouwen. Zorg dat er een rand van 2 cm uitsteekt en druk deze dicht zodat het brood gesloten is. Leg het deeg met de naad naar beneden in een ronde, ingevette cakevorm van 23 cm, waarbij de uiteinden elkaar een beetje overlappen. Druk deze samen. Afdekken met een schone theedoek en 45 minuten laten narijzen. Verwarm de oven voor op 200°C. Klop het eiwit los en smeer hiermee het brood in. Garneer met het amandelschaafsel. Bak het brood in ca. 25-30 minuten in de voorverwarmde oven gaar en bruin. Direct uit de bakvorm halen en 15 minuten laten afkoelen voordat u het brood aansnijdt.