Terug naar alle recepten

Courgette-kaas cake

Ingredienten: 

  • 350 gram Oude Daalder
  • 1 kleine courgette
  • 1 bosje lente-ui
  • 2 eieren
  • 200 gram crème fraîche
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Olijfolie

Extra nodig: cakevorm, bakpapier en een satéprikker

Bereiding

Rasp de courgette. Snijd de lente-ui in ringen. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de cakevorm in met een beetje olijfolie. Knip het bakpapier op maat zodat het de bodem en de lange zijkanten bedekt. De kopse kanten blijven vrij van bakpapier. Meng in een grote kom de courgette, lente-ui, eieren en crème fraîche tot een homogene massa. Rasp de kaas. Roer dan het grootste gedeelte van de geraspte kaas erdoor. Meng in een andere kom het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, peper en zout door elkaar. Voeg de droge ingrediënten toe aan het courgette-kaas mengsel. Kneed met de handen tot een stevig deeg. Het wordt een vrij taai deeg, zorg ervoor dat er geen droge plekken in zitten. Schep het beslag in de cakevorm. Bestrooi dit met de extra kaas en zet de cakevorm in het midden van de oven. Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar. Een satéprikker die erin gestoken wordt moet er schoon uitkomen. Laat de cake iets afkoelen voordat hij uit de cakevorm wordt gehaald. Snijd de cake in plakken en serveer lauw of op kamertemperatuur.

 

 

Deze kaas hebben we gebruikt

Ouwe Daalder