Terug naar alle recepten

Camembert op de barbecue

Ingrediënten:

  • 1 Camembert
  • 5 eetlepels honing
  • 50 gram studentenhaver
  • 2 (baby) vijgen
  • Handje verse rozemarijn
  • Snufje peper en zout
  • Olijfolie
  • 1 vers stokbrood

Bereiding

Haal de camembert uit de verpakking en leg de kaas terug op de onderkant van het houten bakje. Snijd inkepingen in de kaas, zodat het brood makkelijker gedoopt kan worden. Besprenkel de camembert met olijfolie. Snijd de rozemarijn fijn en strooi dit samen met de honing en studentenhaver over de kaas. Snijd de vijgen doormidden en leg deze op de camembert. Bestrooi met peper en zout. Leg de camembert, met houten bakje, circa 15 minuten op de barbecue, totdat de kaas is gesmolten. Snijd het stokbrood in plakjes en doop in de gesmolten kaas.

Ook lekker met een cranberrycompote/confituur!

Deze kaas hebben we gebruikt

Buitenlandse Kaas