Terug naar alle recepten

Blue Stilton kiprolletjes

Ingrediënten:

  • 150 gram Blue Stilton
  • 400 gram kipfilet
  • 2 el olijfolie
  • versgemalen peper
  • 2 dl port
  • 0,5 dl gevogeltefond
  • 125 ml crème fraîche
  • verse bieslook
  • 1 zakje slamelange
  • stokbrood

Benodigdheden: cocktailprikkers, deegroller

Voorbereiding

Verdeel de kip in 4 dunne filets. Maak ze wat platter met behulp van een deegroller of een breed mes, tot max. 1 cm hoog. Snijd de Blue Stilton in plakken en verdeel over de kipfilets. Rol de kip op en steek vast met een cocktailprikker. Bestrooi de rolletjes met versgemalen peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak de rolletjes goudbruin en gaar. Haal de rolletjes uit de pan, maar bewaar het bakvet. Breng de port met de gevogeltefond aan de kook. Roer de crème fraîche erdoor en laat de saus een beetje inkoken. Giet bij het achter gebleven bakvet en laat het even uitborrelen. Maak de borden op door de kiprolletjes doormidden te snijden en te bestrooien met wat fijngesneden bieslook. Serveer met de portsaus, slamelange en vers stokbrood.

Geen liefhebber van blauwaderkaas? Vervang de Blue Stilton dan eens door Roombrie.

Deze kaas hebben we gebruikt

Buitenlandse Kaas