voor 4 personen
Extra nodig: keukenmachine, grillpan en bakblik bekleed met bakpapier
Snijd de roombrie en tomaten in plakken en de uien in ringen. Smelt de boter in een koekenpan en voeg de uien toe. Laat deze op zacht vuur in ongeveer 30 minuten goudbruin bakken. Roer regelmatig. Voeg op het laatst de balsamico toe en laat dit voor een groot deel verdampen. Zet weg tot later gebruik. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Doe de havermout in de keukenmachine en maal het fijn. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze om met water. Snijd de bieten in grove stukken. Voeg het paneermeel, de bieten, de kikkererwten en de cajun kruiden toe aan de havermout. Maal alles tot een samenhangend geheel. Voeg zo nodig wat water toe wanneer het te droog is. Mocht het niet als een soort deeg samenkomen, voeg dan nog iets havermout toe. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Vorm vier burgers van het mengsel en bestrijk deze met wat olijfolie. Snijd de meergranen bollen doormidden. Verhit een grillpan op hoog vuur en bak de broodjes tot de randjes bruinen. Haal de broodjes uit de pan en zet ze even weg. Grill de bietenburgers aan beide kanten tot ze mooie grillstrepen hebben. Ongeveer 4 minuten per kant. Verdeel de brie over de bietenburgers. Leg de bietenburgers op het bakblik en zet deze 10 tot 15 minuten in de oven. Verdeel over de 4 onderste helften van de broodjes, per broodje een eetlepel mayonaise. Leg er wat sla op gevolgd door 2 plakjes tomaat en de bietenburgers. Verdeel wat gebakken ui over de bietenburgers en leg de bovenkant van het broodje erop. Serveer direct.
Tip: Serveer met een frisse salade.