Terug naar alle recepten

Amerikaanse Chili friet

Ingrediënten:

  • 800 gram(oven) friet
  • 300 gram  Daalder Belegen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 500 gram rundergehakt
  • 70 gram tomatenpuree
  • 3 tenen knoflook
  • 3 theelepels gemalen komijn
  • 3 theelepels chilipoeder
  • 1 bouillonblokje (rund)
  • 1 eetlepel bloem
  • Peper en zout

Bereiding

Bereid de friet zoals beschreven staat op de verpakking. (Indien er geen ovenfriet gebruikt wordt ook de oven aanzetten op 200 graden Celsius). Verhit in een grote koekenpan of wok de olijfolie. Bak het gehakt in de olie bruin en gaar. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Voeg de tomatenpuree, knoflook, gemalen komijn, chilipoeder en bouillonblokje toe en bak dit een paar minuten mee. Schep de bloem erbij en roer dit goed door. Voeg een beetje water toe tot er een dikke saus ontstaat. Rasp de kaas. Doe de friet in een grote ovenschaal en schep de saus op de (gare) friet. Strooi op de saus de geraspte kaas en zet de ovenschotel in de oven. Haal de friet uit de oven wanneer de kaas gesmolten is. Serveer direct.

Deze kaas hebben we gebruikt

Belegen Kaas