Terug naar alle recepten

Ambachtelijke burger

Ingrediënten:

  • 200 gram Kaas van de Boerderij Belegen
  • 4 – 8 plakken pancetta
  • 4 bruine boerenbollen met zaden
  • 1 rode ui
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 2 tomaten

    Voor de hamburgers

  • 600 gram gehakt
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • Snufje peper en zout

    Voor de cocktailsaus

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel fijn gesneden bieslook
  • 2 eetlepels ketchup

Bereiding

Roer voor de cocktailsaus de mayonaise, bieslook, ketchup en een snufje peper door elkaar.

Kneed in een kom het gehakt samen met het ei, paneermeel, peterselie en peper en zout. Verdeel het gehakt in ballen van circa 150 gram en vorm er hamburgers van door ze iets plat te drukken. Bak de hamburgers in een koekenpan met wat boter op hoog vuur bruin. Bestrooi met zout en peper. Bak de bacon op hoog vuur circa 1 minuut per kant, zodat deze knapperig wordt.

Snijd de kaas in 8 dikke plakken en leg ze in een aardewerk schaaltje op laag vuur. Wacht tot de kaas zacht is.

Snijd de boerenbollen door midden. Schil de ui en snijd in ringen. Snijd de tomaten in plakjes. Was en snijd de sla. Leg wat sla op de onderste helften van de broodjes en verdeel daarover een plak gesmolten kaas. Bedek de kaas met de helft van de plakjes tomaat en de ui. Leg daarop de warme hamburgers en besmeer met cocktailsaus. Beleg met de pancetta. Leg daarna een plak gesmolten kaas over de pancetta en dek af met de rest van de tomaat en ui. Leg de bovenste helft van de boerenbollen erop en steek er eventueel een satéprikker doorheen. Serveer direct.

Deze kaas hebben we gebruikt

Kaas van de Boerderij Belegen