Onze Heerlijke Oude Komijnekaas

Oude kaas met pit

 

 

Komijn is een plant uit de schermbloemenfamilie. Tijdens het kaasmaken is dit milde kruid aan de wrongel toegevoegd. Een oud gebruik om smaak te geven aan kaas.

 

 

 

 

Ingrediënten (48+ kaas)

 

 

Gepasteuriseerde koemelk, zout, zuursel, stremsel, komijn, conserveermiddel; natriumnitraat (E251), kleurstof; anatto (E160b)

 

 

Allergenen

 

 

 Koemelk

 

 

Voedingswaarde (gemiddeld per 100 gram)

 

Door de natuurzuiverheid van kaas, de natuurlijke rijping en seizoensinvloeden kunnen er variaties in waarden optreden.


Energie?
Eiwit?
Koolhydraten?
Vet absoluut?
Zout?

Herkomst

Rouveen, Nederland Deze heerlijke Geitenkaas wordt gemaakt in het dorp Rouveen in de gemeente Staphorst. De coöperatieve zuivelfabriek maakt al meer dan honderd jaar deel uit van de samenleving. Er wonen en werken van oudsher veel veehouders, die er een moderne bedrijfsvoering op na houden. Hier wordt op een duurzame wijze geitenkaas gemaakt van geitenmelk uit de wijde omtrek. Het speciale recept voor Daalder Kaas zorgt voor een romige, zachte, unieke Hollandse geitenkaas die het BGA-keurmerk mag dragen, zie https://hollandsegeitenkaas.nl/.