Onze Heerlijke Jonge Komijnekaas

Kaas met pit

 

 

Tijdens de kaasbereiding wordt komijnzaad aan de wrongel toegevoegd. Na vijf weken rijping krijgt deze kaas karakter, mede door dit milde kruid. Een kaas die naast melkvet en eiwitten, calcium en vitamine A, B en D bevat.

 

 

 

 

Ingrediënten (48+ kaas)

 

 

Gepasteuriseerde koemelk, zout, zuursel, stremsel, komijn, conserveermiddel; natriumnitraat (E251), kleurstof; bèta-caroteen

 

 

Allergenen

 

 

 Koemelk

 

 

Voedingswaarde (gemiddeld per 100 gram)

 

Door de natuurzuiverheid van kaas, de natuurlijke rijping en seizoensinvloeden kunnen er variaties in waarden optreden.


Energie1560 kJ / 375 kcal
Eiwit24,0 g
Koolhydraten0,1 g
Vet absoluut30,8 g
Zout1,75 g

Herkomst

Rouveen, Nederland Deze heerlijke Geitenkaas wordt gemaakt in het dorp Rouveen in de gemeente Staphorst. De coöperatieve zuivelfabriek maakt al meer dan honderd jaar deel uit van de samenleving. Er wonen en werken van oudsher veel veehouders, die er een moderne bedrijfsvoering op na houden. Hier wordt op een duurzame wijze geitenkaas gemaakt van geitenmelk uit de wijde omtrek. Het speciale recept voor Daalder Kaas zorgt voor een romige, zachte, unieke Hollandse geitenkaas die het BGA-keurmerk mag dragen, zie https://hollandsegeitenkaas.nl/.