Tijdens de kaasbereiding wordt komijnzaad aan de wrongel toegevoegd. Na vijf weken rijping krijgt deze kaas karakter, mede door dit milde kruid. Een kaas die naast melkvet en eiwitten, calcium en vitamine A, B en D bevat.
Gepasteuriseerde koemelk, zout, zuursel, stremsel, komijn, conserveermiddel; natriumnitraat (E251), kleurstof; bèta-caroteen
Koemelk
Door de natuurzuiverheid van kaas, de natuurlijke rijping en seizoensinvloeden kunnen er variaties in waarden optreden.
Energie | 1560 kJ / 375 kcal |
Eiwit | 24,0 g |
Koolhydraten | 0,1 g |
Vet absoluut | 30,8 g |
Zout | 1,75 g |
Rouveen, Nederland Deze heerlijke Geitenkaas wordt gemaakt in het dorp Rouveen in de gemeente Staphorst. De coöperatieve zuivelfabriek maakt al meer dan honderd jaar deel uit van de samenleving. Er wonen en werken van oudsher veel veehouders, die er een moderne bedrijfsvoering op na houden. Hier wordt op een duurzame wijze geitenkaas gemaakt van geitenmelk uit de wijde omtrek. Het speciale recept voor Daalder Kaas zorgt voor een romige, zachte, unieke Hollandse geitenkaas die het BGA-keurmerk mag dragen, zie https://hollandsegeitenkaas.nl/.