Onze Heerlijke Ouwe Daalder

Traditioneel gerijpt

Al jaren goed

Ouwe Daalder is een authentiek stukje kaas. Sinds jaar en dag rijpt deze oude kaassoort op traditionele wijze. Dat betekent: op houten planken. Hij wordt regelmatig gepoetst, gekeerd en weer teruggelegd om zijn eigen, herkenbare smaak te ontwikkelen. Ouwe Daalder is een klassieker in ons assortiment, mensen komen er steeds weer voor terug. Hij is goed zoals-ie is. Al jaren

Voedingswaarde (gemiddeld per 100 gram)

Energie1772 kJ / 427 kcal
Eiwit27,7 g
Koolhydraten0,1 g
Vet absoluut33,2 g
Zout2,12 g
Door de natuurzuiverheid van kaas, de natuurlijke rijping en seizoensinvloeden kunnen er variaties in waarden optreden.

Ingrediënten (48+ kaas)

Gepasteuriseerde koemelk, zout, zuursel, stremsel, conserveermiddel; natriumnitraat (E251), kleurstof; annatto norbixine (E160b(ii))

Allergenen

 Koemelk

Herkomst

Deze kaas is bereid in de Beemsterpolder, waar de koeien zoveel mogelijk buiten grazen en op de traditionele manier kaasgemaakt wordt. Zo wordt de wrongel bijvoorbeeld nog met de hand geroerd. Dat maakt deze kaas uniek in smaak en kwaliteit.

Ontdek de lekkerste recepten met deze kaas