Duurzaamheid

Bij Daalder Kaas staat de kwaliteit van onze kaas op nummer 1; wat wij verkopen moet lekker zijn, maar ook een goed verhaal hebben. Onze kaas behandelen wij met zorg en aandacht, dit verwachten wij ook van de zorg voor koe, boer en leefomgeving.
Wij selecteren onze kaasmakerijen o.a. op duurzaamheid. De melk die als basis voor onze lekkere kaas wordt gebruikt komt zoveel mogelijk van koeien die minimaal 120 dagen per jaar, 6 uur per dag in de wei lopen. Dat levert melk vol eiwitten en mineralen op, de beste basis voor de smaak van de kaas. Via onze kaasgroothandel Vandersterre zijn we aangesloten bij het Weidegang Convenant; een samenwerking waarin gezamenlijk wordt gestreefd naar verhoging van het weidegang percentage.
De boeren en coöperaties die kaas voor ons maken werken veelal met een dierenwelzijnprogramma. Niet alleen staan de koeien zo vaak mogelijk in de wei, ook is er aandacht voor comfort als ze op stal staan. Denk aan zachte ligbedden voor het herkauwen, koeborstels voor koemassages en goed geventileerde en ruime ruimtes. Wij vinden dat de boeren die aan de basis staan van onze lekkere Daalder Kaas, een goede boterham moeten kunnen verdienen. Daarom maken wij ons hard voor een eerlijke melkprijs. Stunten met kaasprijzen past wat ons betreft niet in dat plaatje.
Voor ons is de hele keten belangrijk. Van koeienbek tot marktplek. Zo kijken we momenteel naar onze verpakkingen; kaaspapier dat gescheiden als afval kan worden verwerkt, maar waarin u kaas nog steeds heerlijk vers blijft. Een duurzame samenleving maken we met elkaar. Heeft u tips ter verbetering voor ons, laat het ons weten.